Kihagyás

Bemutatkozó

A divízió tevékenységéről

A grafika divízió feladatkörébe tartozik a különféle plakátok, mockup-ok és merchandise design-ok elkészítése. A divízió két részre osztódik: raszter- és vektorgrafika.

Rasztergrafika

Első sorban fotómanipuláció, képek, plakátok elkészítésekor használjuk. Tanfolyamokon az Adobe Photoshop-on keresztül mutatjuk be a rasztergrafika trükkjeit. De ugyanerre a célra használható még a Krita vagy a Gimp is.

Vektorgrafika

Olyan esetekben, amikor később animálni is kell a grafikát vagy logók, plakátok esetében hasznosabb vektor grafikusan elkészíteni a munkánkat. Erre a körön belül az Adobe Illustrator-t használjuk és a tanfolyamokon is ez van preferálva, de más programok pl. Inkscape is, ugyanúgy alkalmas a feladat elvégzésére.

Daydream

A digitális képalkotás mellett, számos offline eseményt is szervez a divízió, mint például a Daydream, ami szabad asszociációs alkotásról szól és elmaradhatatlan része a csapatépítésnek.

Kiemelt Projektek

Simonyi Konferencia

Ez az egyik kizárólag a hallgatók által szervezett konferencia arculatáért is a schdesign csapata felelős. Egészen az alapkoncepció felvázolásától a rendezvény honlapjának elkészítésig és merchandise-ok, plakátok, matricák megtervezésig több hónapos munka során jutunk el. Ez az alatt az idő alatt szorosan együttműködünk más simonyis körökkel és remek alkalom megismerkedni a rendezvényszervezés, szakszerű kommunikáció és a csapatmunka fortélyaival.

https://konferencia.simonyi.bme.hu/

Simonyi tábor arculata

A Simonyi konferenciához hasonlóan fut le ez az évenkénti project is. Azonban ebben a projektben mindig van egy szabadság, mivel simonyisoktól simonyisoknak készül.

SZTAKI plakát tervezés

A kör sok megrendelés kap, ilyen volt a SZTAKI-től érkező plakát iránti kérés is. Ennek a projektnek az érdekessége, hogy egy meglévő plakátot kellett “felturbózni”. Így elég szűk kezet kapott a kör, de ez is csak egy kihívás volt, amit már a sikeresen leküzdötték közé lehet írni.

Back to top